Herontwerp Logo Fanfare O.L.V. in ’t Zand

  • Fotografie
  • Grafisch Ontwerp

In 2015 bestaat de Fanfare O.L.V. in ’t Zand 125 jaar! Speciaal voor die gelegenheid heeft deze vereniging (waar ik in het verleden ook lid van was) me benaderd met de vraag hun logo te herontwerpen. Natuurlijk kan dat niet zonder goed bronmateriaal. Speciaal om die reden zijn de mensen van de Kapel in ’t Zand zo vriendelijk geweest mij toegang te verschaffen tot het Mariabeeldje waarnaar de kerk vernoemd is. Dit beeldje maakt van de Kapel in ’t Zand nog altijd een bedevaartsoord.

Met de hulp van de heer Weerkamp en zijn collega’s mocht ik hoge resolutie foto’s maken van het beeld dat normaal achter slot en grendel staat. De foto van het beeldje dat u hiernaast kunt bekijken heeft als basis gediend voor een viertal ontwerpen. Het uiteindelijke resultaat is naast logo ook als speldje en hangertje geproduceerd ter viering van het jubileum.

U kunt tevens de oude logo’s van de fanfare vinden door op de pijltjes in de afbeelding hiernaast te klikken. Zo wordt de evolutie van het logo duidelijk. Tevens is er een versie die na afloop van het jubileumjaar gebruikt kan worden.