The Next Nature Powershow

  • Grafisch Ontwerp

Een tijd geleden heb ik het privilege gehad om samen te werken met de mensen van Next Nature.

Next Nature is de idee dat “puur natuur” niet bestaat. De idee dat techniek en cultuur soms niet meer te onderscheiden zijn van natuur. Een verhaal over technologie dat een eigen leven gaat leiden. Het internet is mens gemaakt, maar geen persoon of land heeft er de complete controle over. Van de zg. “technological singularity” tot telefoonmasten gecamoufleerd als palmbomen. Next Nature is overal!

“Veel mensen proberen om onze relatie tot natuur te verbeteren, maar de fundamentele vraag wordt zelden gesteld: wat ís natuur? Tegenwoordig herkennen kinderen meer bedrijfslogo’s dan vogels of boomsoorten. De gemiddelde Nederlander maakt zich eerder zorgen over een beurscrash of het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek dan over een orkaan of overstroming. Het lijkt erop dat ons idee van natuur radicaal aan het veranderen is.” (Koert van Mensvoort. Kunstenaar, wetenschapper en ontdekker van Next Nature.)*

De Next Nature Power Show was een “driedaagse conferentie over Next Nature in tweeënhalf uur!”
Verschillende sprekers, o.a. Bruce Sterling en Mark Post, overspoelden de toeschouwers met interessante ideeën over Next Nature en aanverwante onderwerpen.

Natuurlijk wilden we bezoekers goed voorbereiden op deze intensieve ervaring. Flyers met zakjes met pillen met exotische namen als Technophilia, Retribalizer, Polymathic Power en Placebo Delight werden in Amsterdam verspreidt. Een pil om je beter om te laten gaan met opkomende technologieën. Een andere om je slimmer te maken. En ga zo maar door.

Naast de flyer zijn er ook nog posters en advertenties verspreid.

Mijn dank gaat uit naar Hendrik-Jan Grievink, Koert van Mensvoort en de rest van de Next Nature think tank!

Zie het Next Nature Blog voor meer: NextNature.net

Mijn bijdragen aan het Next Nature Blog vindt u hier: NN Artikelen Stefan

* Bron quote: stadsschouwburgamsterdam.nl