Categorieën
Bericht van Stefan Website Update

PGP key toegevoegd

 

Vanaf heden is het mogelijk om via (Pretty Good Privacy) versleutelde berichten naar mij te versturen. U kunt de inhoud van bijvoorbeeld uw email met mijn publieke PGP sleutel versleutelen. Deze sleutel is via een linkje onderaan mijn website te vinden.

Berichten versleutelen kan op verschillende manieren. Ik maak gebruik van Keybase voor het versleutelen én decoderen van berichten.

Categorieën
Bericht van Stefan

Logo van Fanfare O.L.V. in ’t Zand in bloemen.

 

LogoFanfareBloementapijt_72dpi

 

Het nieuwe logo van Fanfare O.L.V. in ’t Zand, dat ik in opdracht voor hun 125 jarig jubileum gemaakt heb, is met veel geduld en monnikenwerk door Lies Stal en Yvonne de Vries gerecreëerd met bloemen als onderdeel van het bloemtapijt dat elk jaar in het Kruiswegpark aan de Kapel te Roermond gerealiseerd wordt. Graag wil ik bij dezen mijn oprechte complimenten geven aan de dames voor hun werk! Ik voel me vereerd dat het logo waardig is om een deel te vormen van deze traditie.

Foto: Yvonne de Vries
Website Stichting Kruiswegpark
Categorieën
Bericht van Stefan Sneak Peek

Album art: S.E.B – Different EP

S.E.B heeft net een preview van zijn nieuwe EP “Different” vrijgeven.
De album art is van mijn hand en is gebaseerd op een foto van Mark Frissen van Mark Fresh Events.

De volledige EP wordt binnenkort via RustOut Records gereleased.

20150421_SEB---Different-EP_v2_72dpi_WEB+stroke

Categorieën
Bericht van Stefan Sneak Peek

Album art: S.E.B – Brother Insanity EP

S.E.B heeft net een preview van zijn nieuwe EP “Brother Insanity” vrijgeven.
De album art is van mijn hand en is gebaseerd op een foto van Mark Frissen van Mark Fresh Events.

De titel is in de kleur “Royal Blue” aangezien uit dit onderzoek uit 1931 blijkt dat blauw de voorkeurskleur van gekken en gestoorden is.

De volledige EP wordt op 22 mei 2015 via RustOut Records gereleased.

S.E.B - Brother Insanity EP

Categorieën
Bericht van Stefan Wetenschappelijk onderzoek

Primaten gevoelig voor marketing.

Historisch dacht men altijd dat het beïnvloeden van gedrag door middel van marketing een puur menselijk en cultureel verschijnsel is. Nieuw onderzoek wijst echter uit dat er wel eens een sterk biologisch fundament voor dit fenomeen is.

Niet alleen Homo sapiens zijn namelijk te beïnvloeden door een bepaalde draai aan een keuze te geven. In een nieuw onderzoek blijken ook chimpansees en bonobo’s hun gedrag te veranderen ten opzichte van aangeboden kansen. Geef het test subject steeds de keuze uit één stuk fruit met een kans van 50% dat er een extra stuk fruit als verassing bij komt, of de keuze uit twee stukken fruit met 50% kans dat er slechts één daadwerkelijk geleverd wordt. Ondanks dat het resultaat gemiddeld steeds hetzelfde is, blijken ook andere primaten een voorkeur te hebben voor liever positief verrast te worden tegenover negatief verrast te worden. Het effect is het sterkst in leden van het mannelijke geslacht.

Bron: Phys.org

Categorieën
Bericht van Stefan Portfolio Update

Sfeerbeeld Venetiaans carnaval.

Een tijd geleden was er al een sneak peek te zien waar ik toen nogal geheimzinnig over deed. Ondertussen is het werk door heel wat mensen in het echt bewonderd. Wie graag het gehele werk in het echt wil bezichtigen is welkom een kijkje te nemen tijdens een evenement van De Kaketoes in het gemeenschapshuis “Het Schoolpad” in de gelijknamige straat of foto’s van het uiteindelijke resultaat hier in mijn portfolio te bekijken.

Categorieën
Bericht van Stefan Wetenschappelijk onderzoek

Crowdfunding science!

Crowdfunding is een relatief nieuw concept. Sites als Kickstarter en Indiegogo stellen mensen in staat hun ideeën, producten en projecten aan een breed publiek te presenteren. Iedereen die een project graag gerealiseerd ziet worden kan vervolgens een bijdrage leveren door middel van een donatie of investering. De makers van een project weten dat ze een bepaald bedrag moeten ophalen om hun idee te realiseren. Bijvoorbeeld minimaal € 10.000,- voor de realisatie van een prototype en nog eens € 15.000,- voor de massaproductie van het product. In totaal dient er dan € 25.000,- te worden opgehaald. Als er niet genoeg investeerders zijn om het totaalbedrag op te halen, dan faalt het project en krijgen alle investeerders die iets hebben bijgedragen hun geld terug. Blijkt het project echter zeer succesvol, en loopt er meer geld binnen. Dan kunnen er zogenaamde “strechgoals” worden gefinancierd. Een stretchgoal is een volgende trap in de financiering. Stel het project haalt € 30.000,- op binnen de deadline. Dan kan het extra opgehaalde geld worden ingezet voor extra’s. Bijvoorbeeld het product in tien verschillende kleuren uitbrengen. Of een tweede product voor de helft van de prijs. Er is geen limiet aan de hoeveelheid stretchgoals die toegevoegd kunnen worden. Zolang het benodigde geld maar wordt opgehaald.

Het mooie van crowdfunding is dat er weinig risico aan verbonden zit voor de bedenkers van een project alsmede de investeerders. Blijkt een project niet populair genoeg krijgt iedere investeerder zijn geld terug. Als het benodigde bedrag wel opgehaald wordt, kunnen de bedenkers van het project meteen aan de slag. Ze hebben de zekerheid dat ze genoeg geld hebben opgehaald om hun doel te behalen. Traditioneel worden producten, projecten, diensten en ideeën vanuit een “top-down” structuur aangeboden. Crowdfunding is een geweldig voorbeeld van een zg. “bottom-up” structuur.

Crowdfunding blijkt zo succesvol te zijn dat ook wetenschappers ermee aan de slag zijn gaan. Zoals het goede wetenschappers betaamd zijn ze gaan experimenteren met het crowdfund concept om te achterhalen wat er voor nodig is om een project het financieringsdoel te laten behalen. Onder de naam #SciFund Challange hebben ze een soort van Kickstarter specifiek voor wetenschappelijke projecten opgezet.

Wat dit project zo interessant maakt is dat ze er in zijn geslaagd zelfs hele saaie projecten te financieren. Namelijk een project dat gericht was op het studeren van meetfouten die gemaakt kunnen worden bij het tellen van onderwaterorganismen. Laten we eerlijk zijn. Dat klinkt lang niet zo boeiend als een wetenschappelijk project gericht op het bestrijden van longkanker. Hoe is het de wetenschappers dan toch gelukt voldoende mensen te interesseren in het financieren van een droog wetenschappelijk experiment? Zoals het filmpje duidelijk maakt, blijkt het van ultiem belang te zijn dat er actief gecommuniceerd wordt met potentiële investeerders. Simpelweg vragen om geld is niet genoeg. Het is noodzakelijk dat de geldzoekers van een project uitleggen waarom ze zelf zó enorm enthousiast zijn over hun idee en hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Vertel wat voor voordelen het uitvoeren van het project heeft en wat  de mogelijke gevolgen ervan zijn. Tevens dient het project zoveel mogelijk bekeken te worden door potentiële investeerders. Deel het project met vrienden en familie via Facebook en Twitter. Maar stel ook verschillende media op de hoogte! Kranten, lokale bladen of media gericht op een doelgroep die je project waarschijnlijk zal waarderen. Hoe groter het publiek en hoe meer ze betrokken worden bij het project, des te groter de kans op een succesvolle financiering. Zelfs bij projecten die op het eerste gezicht als saai worden ervaren!

Onderstaande afbeelding laat goed zien hoeveel pagina bezichtigingen bepaalde vormen van communicatie met potentiële investeerders oplevert.

SciFundChallange_Crowdfunding

Bron & foto: scifundchallenge.org

 

Categorieën
Bericht van Stefan Sneak Peek

Sneak peek sfeerbeeld.

Deze afbeelding toont een klein gedeelte van een illustratief werk met flinke afmetingen. De werkelijke illustratie bestaat uit drie doeken van 3000 x 2500 mm.
Het volledige werk zal binnenkort op een locatie in Roermond te bezichtigen zijn. Deze preview geeft een hint over waar het werk te zien zal zijn. Houd mijn blog en website in de gaten om binnenkort het volledige werk te bekijken!

Categorieën
Bericht van Stefan Wetenschappelijk onderzoek

Uiterlijk bepaalt succes sollicitatie.

Een onderzoek dat door het Centraal Cultureel Planbureau is uitgevoerd bevestigd het vermoeden dat uiterlijk een doorslaggevende factor is in het sollicitatie proces. Een foto van de sollicitant is snel gevonden dankzij sites als LinkedIn, Facebook en andere sociale media. Feestfoto’s zoals die hierboven zijn natuurlijk af te raden!

In het onderzoek beoordeelde een panel van 129 personen het uiterlijk van mannen en vrouwen. Rekeninghoudend met etniciteit, leeftijd en geslacht moest elk lid van het panel portretfoto’s beoordelen met een cijfer. Vervolgens kregen 1.600 andere ondervraagden deze foto’s te zien. Zij moesten vervolgens bepalen of ze de gefotografeerde persoon wel of niet zouden aannemen voor een baan als medewerker van een consultancykantoor of boekhandel. Hieruit blijkt dat de personen met een als mooi ervaren uiterlijk 20% meer kans maken op een baan terwijl personen met een lagere score twee maal minder kans hebben uitgenodigd te worden.

Charme en uitstraling blijken tevens meer invloed te hebben op een positieve uitslag dan de klassieke schoonheidsidealen zoals een symmetrisch gezicht.

Gelukkig worden creatievelingen zoals mij bepaalde excentriciteiten in uiterlijk en gedrag makkelijker vergeven. Want iedereen weet dat genialiteit gepaard gaat met een flinke dosis gekkigheid en zelfspot!

Bron: volkskrant.nl
Foto: Partygrapher ©

Categorieën
Bericht van Stefan Wetenschappelijk onderzoek

Eeuw der interruptie.

Een nieuw onderzoek over media consumptie geeft ons meer inzicht in hoe verschillende doelgroepen media consumeren. Alhoewel het onderzoek op de Amerikaanse markt gericht is, kunnen we waarschijnlijk parallellen leggen tussen andere westerse samenlevingen. Zo blijkt dat de gemiddelde Amerikaan dagelijks bestookt wordt met 15 uur aan digitale media. De vraag is, hoeveel van deze tijd er ook daadwerkelijk aandacht wordt gegeven aan de geconsumeerde media.

Vandaag de dag hebben we enorm veel informatie binnen handbereik. En we kunnen zelf voor een groot deel bepalen wat we wanneer bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een tv-serie op Netflix tegenover diezelfde serie bekijken op een reguliere tv-zender. Waar opnemen van programma’s het al makkelijker maakten om bepaalde dingen later te bekijken, is het met de komst van “acces on demand” diensten nog simpeler om je kijk en luister gedrag aan je levensstijl aan te passen in plaats van andersom.

De in het onderzoek zogenaamde “Young Mobiles” (18-29) zijn studenten en jonge professionals die voornamelijk hun laptops, tablets, smartphones en DVR (Digitale Video Recorder) gebruiken in conjunctie met reguliere tv en internetradio. Ze maken veelvuldig gebruik van diensten als Netflix, sociale media en instant messaging applicaties. Rekeninghoudend met hun selectieve aandachtsvermogen en multitasking, blijkt dat de dagelijkse dosis blootstelling aan media van deze doelgroep 6 uur en 52 minuten is. Daarbij ging 39 procent van de tijd naar het bekijken van video (via internet, mobiel en tv) en 26 procent naar communicatie (via sociale media, instant messaging en ouderwets telefoneren).

De zogenaamde “Prime Time Crowd” bestaat uit professionals en jonge stedelijke gezinnen met twee of drie kinderen op school. Traditionele tv en opgenomen tv-programma’s domineren hier het spectrum. Ze gebruiken voornamelijk apparaten als DVR en DVD. Op de tweede plaats volgen hun laptops (voor email en online winkelen), smartphones (voor video) en consoles (Xbox / Playstation). Rekeninghoudend met hun selectieve aandachtsvermogen en multitasking, blijkt hun dagelijkse dosis media 10 uur en 35 minuten. Daarvan gaan 65 procent naar het kijken van video en 16 procent naar communicatie.

De laatst genoemde doelgroep in het onderzoek, “The Average American Household,” is te vergelijken met de “Prime Time Crowd.” Want ook deze doelgroep gebruikt voornamelijk reguliere tv in combinatie met DVR en DVD. Ze gebruiken ook hun laptops, smartphones en consoles. Echter, hun media tijd is vaker onderbroken dan de Prime Time Crowd, maar minder dan de Young Mobiles. De totaal gespendeerde tijd aan media per dag is 8 uur en 3 minuten. Met 51 procent gespendeerd aan het bekijken van video en 22 procent gespendeerd aan communicatie.

De verwachting was dat de Young Mobiles groep veel meer media tijd zou hebben dan de andere twee groepen. Dit blijkt in de praktijk niet zo te zijn. De Young Mobiles groep consumeert media gesegmenteerd. Veel meer zo dan de andere twee groepen. Gevolg is dat marketing en reclame zich naar dit gedrag moeten aanpassen. De Young Mobiles groep wilt meer toegang tot alle soorten media op de momenten dat het hun uitkomt. Daarom moet content bondiger zijn, “context aware” zijn en op meerdere platformen worden aangeboden.

Media en haar consumptie wordt steeds meer “bottom up” i.p.v. “top down.” Waar voorheen de omroepen en uitgevers bepaalde wat men te horen, zien of lezen kreeg is het nu steeds meer de eindgebruiker die bepaalt wat er wanneer geconsumeerd wordt. Inspelen op deze ontwikkeling is een must. Bedrijven die zich krampachtig vasthouden aan de oude spelregels zullen steeds meer moeite hebben hun dominante positie te behouden. Meegroeien met deze trend en de eigen macht deels uit handen geven aan “the crowd” is beangstigend maar noodzakelijk. In een wereld waar informatie heerst is transparantie en eerlijkheid koning.

Bron: phys.org